Eten en Drinken Tijdens een Dieet te Vermijden

Dieet

Als u een afslankprogramma ondergaat, zijn er verschillende soorten voedingsmiddelen die u tijdens een dieet moet vermijden. Naast het bereiken van het ideale lichaamsgewicht, kan een gezond en uitgebalanceerd dieet je lichaam ook gezond houden

De belangrijkste sleutel tot succesvol gewichtsverlies is het beperken van het soort voedsel dat wordt geconsumeerd. Een verscheidenheid aan voedingsmiddelen met veel calorieën, suiker, koolhydraten en verzadigd vet zijn voedingsmiddelen die u tijdens uw dieet moet vermijden.

Soorten voedingsmiddelen die u moet vermijden bij het volgen van een dieet

Als je op dieet bent, moet je natuurlijk bepaalde soorten voedsel beperken. U moet weten dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die, als u er maar een klein beetje van consumeert, veel calorieën aan uw lichaam kunnen toevoegen. Wat is dat voor eten?

1. Frieten

Aardappelen voor het dieet zijn gezond en vullend. Om deze reden worden aardappelen vaak gebruikt als vervanging voor rijst wanneer iemand een afslankprogramma volgt.

Het geval is echter anders als de aardappelen die u consumeert frites zijn. Voedingsmiddelen die in olie zijn gebakken, zullen over het algemeen het calorie-, zout- en vetgehalte verhogen.

Een studie uit 2017 in The American Journal of Clinical Nutrition toonde zelfs aan dat deelnemers die twee keer per week friet aten een hoger risico hadden . tot voortijdige dood dan deelnemers die het zelden aten.

2. Zoet drankje

Suikerhoudende dranken staan ​​al lang bekend als de “vijand” als het gaat om diëten voor gewichtsverlies.

Toegevoegde suiker in frisdranken zoals verpakte sappen, frisdranken en andere verpakte dranken heeft een slechte invloed op het lichaam.

Naast het verhogen van het lichaamsgewicht, verhoogt het consumeren van suikerhoudende dranken, vooral verpakte dranken, het risico op andere ziekten zoals diabetes.

3. Kant-en-klaar eten

Fastfood bevat over het algemeen veel calorieën, cholesterol en zout en weinig voedingsstoffen. Als het te veel wordt geconsumeerd, kan dit soort voedsel gewichtstoename veroorzaken.

Bovendien kan overmatige consumptie van fastfood ook het risico op diabetes, hartaandoeningen en een hoog cholesterolgehalte verhogen.

Om het dieetprogramma succesvol te laten zijn en de gezondheid van het lichaam op peil te houden, moet u daarom het gebruik van fastfood vermijden en de consumptie van gezond voedsel met uitgebalanceerde voeding verhogen.

4. Verpakte dranken

Verpakte suikerhoudende dranken, zoals frisdrank, koffie in blik en verpakte vruchtensappen, bevatten veel suiker en calorieën. Bij overmatig gebruik kan dit soort drank een negatieve invloed hebben op de gezondheid en het gewicht verhogen.

Daarom zou het beter zijn als je pure vruchtensappen consumeert zonder toegevoegde suikers. Naast gezonder te zijn, kan aan de dagelijkse vezelbehoefte worden voldaan.

5. Alcohol

Hoewel het verband tussen alcoholconsumptie en obesitas nog steeds onduidelijk is, kan het consumeren van te veel uw dieet doen ontsporen.

Het drinken van alcohol kan het vetverbrandingsproces van het lichaam stoppen, overmatige honger veroorzaken en ervoor zorgen dat je meer trek krijgt in ongezond voedsel als je het drinkt.

Houd ook rekening met de effecten van te veel alcohol drinken. Verschillende gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk, verhoogde triglycerideniveaus, insulineresistentie en hartaandoeningen kunnen u achtervolgen.

6. Verwerkt vlees

Verwerkt vlees zoals corned beef, worst, spam, ham zijn voedingsmiddelen die niet mogen worden gegeten tijdens een dieet.

Dit type verwerkt vlees doorloopt meestal een proces van drogen, fermenteren of inblikken, waardoor de voedingswaarde afneemt.

Er zijn veel soorten vlees die vers en gezond kunnen worden geconsumeerd voor een dieetmenu, zoals gegrilde kipfilet zonder vel, mager rundvlees of vis.

Het bereiken van het ideale lichaamsgewicht kan niet snel en direct worden bereikt. Consistentie, discipline en natuurlijk geduld zijn nodig om het te doen.

Als u er echter niet in bent geslaagd uw ideale lichaamsgewicht te bereiken, ook al bent u weggebleven van verschillende soorten voedsel die tijdens een dieet zoals hierboven vermeld moeten worden vermeden, moet u een arts raadplegen om een ​​dieetplan te bepalen dat past bij uw toestand .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *